ŞANLIURFA / HİLVAN - Bedrettin Kem İmam Hatip Ortaokulu

May

Okulumuz öğretmenlerinden SELMA YEŞİLYAPRAK’ın dahil olduğu “MY SCHOOL OF LİFE” e-twinning projesi başlıyor. Projemizde Türkiye, Slovenya, Bulgaristan ve Yunanistan olmak üzere toplam dört ülkeden 14 öğretmen birlikte çalışacaktır.

Projemiz ,okul öncesi yaş grubunun günlük hayattaki ihtiyaçlarının karşılanması konusundakibecerileri, kendi öz yeterlilikleri ve bağımsızlıklarını hedefleyenbir projedir. Proje, iletişim,işbirliğive21.yüzyılyeteneklerinigeliştirme, okuldaiyiolmahaliamacıylaweb2.0araçlarını  müfredata entegreederekgeliştirilecektir.

Projemizin amaçları;

1-Öğrencileringünlükyaşambecerilerindeneler yapıpyapamayacaklarınıbelirlemek.2-Öğrencilerinkendikendilerineyetebilmebilinciningeliştirilmesi.

3-Özgüvengelişimlerinidesteklemekve işbirliğibecerileriniarttırmak.4- Günlük yaşamlarında nasıl sorumluluk sahibi olacaklarını öğrenirler.5-Kendiyeterliliklerininfarkına varmalarınısağlamak.

6-  Günlükyaşamdakisorunlarınıdesteksizçözebilmeleri.

7-  Teknolojiyikullanarakgünlük yaşambecerilerinikolaylaştırma.

8-  Birprobleminasıltanımlayacağınıveonuçözmekiçinnasılçalışılacağınıöğrenir.9-Kendisinevebaşkalarına karşısaygıduyar.

10-Gelenekselbecerileringünümüzeuyarlanması.

11-Özdenetimveözbakımbecerileriniaktifkullanma.

12-Bireyselzamanyönetiminisağlama.

Proje sonunda öğrencilerin kendi kendilerine yetebilme bilinci kazandırılması sağlanır. Sınıf ortamında olumlu bir öğrenme ortamını oluşur. Sınıf içerisinde daha etkin ve katılımcı tavır gösterirler. Sosyal duygusal anlamda olumlu tavır gösterirler. Farklı kültürlerdeki akranlarıyla iş birliği yaparak o kültürlerle tanışır. Öğretmenler fikirlerini ve uygulamaları başka bir ülkedeki meslektaşlarıyla paylaşır

Projemize katkısı olacak öğrencilerimiz, velilerimiz, idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

BİGEP PROJESİ KAPSAMINDA YAPILAN 1.DENEME SINAVI SONUCUNDA VELİLERİMİZ OKULA DAVET EDEREK ÖĞRENCİLERİN GENEL DURUMLARI VE EVDE AİLE DESTEĞİYLE YAPILMASI GEREKENLERİ KONUŞTURK.AYRICA ÖĞRENCİLERİN MESLEK SEÇİMİ VE YÖNLENDİRME KONUSUNDA VELİLERE REHBER ÖĞRETMENİMİZ TARAFINDAN SUNUF GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Ock

Valiliğimiz bünyesinde başlatılan BİGEP projesi kapsamında öğrencilerimiin akademik,bilişsel ,duyuşsal ve fiziksel becerilerinin geliştirilmesi kapsamında çalışmalar yürütülmektedir.